Martin Biháry chce desátý titul mistra světa

Na sklonku týdne vyrazil za svým snem nezdolný silák Martin Biháry z Rokycan.

Mistrovství světa zrakově postižených, které se letos uskuteční v Gruzii, je hlavní letošní metou pro sběratele rekordů a nejcennějších kovů. V případě úspěchu by si Biháry připsal jubilejní desátý titul mistra světa v benchpressu!

LIMITUJÍCÍ ZRANĚNÍ

V letošním roce Martin prošel dvěma koly Českého poháru a v září mistrovstvím republiky. Dějištěm byly České Budějovice a náš zástupce nechal za sebou všechny soupeře.

Přípravu zaměřil na blížící se světový šampionát. „Tréninkové dávky byly v posledních týdnech obrovské. V první třetině přípravy mne zbrzdilo zranění kloubního pouzdra v lokti. Po tom, co jsem se dal dohromady, tak jsem začal hodně dřít, ale přišlo zranění ramene. Takže tahle fáze nebyla ideální, ale nevzdal jsem to. Týden před odletem jsem podřídil výlučně regeneraci,“ vrátil se Biháry k posledním týdnům a směrování formy.

SOUPEŘ Z RUSKA

Do hlavního města Gruzie Tbilisi odletěla výprava tří sportovců a trenérky i překladatelky v jedné osobě Motivace je pro fitness trenéra ze Sportcentra rokycanských kasáren obrovská. Vydal se za vidinou desátého titulu mistra planety v benchpressu zrakově postižených.

Hlavním soupeřem je jako každý rok Rus Čepelev. „Stále na něm vidím zlepšení, což mě nutí k neustálému rozvoji. Před třemi lety v Egyptě jsem vytvořil světový rekord 180 kilogramů. Protivník mohl zvednout ještě víc, ale naštěstí svůj pokus nezvládl,“ vzpomíná Biháry, který se den před odletem na cestu tradičně posilnil pečeným kolenem.

Martin Havránek

Rokycanský deník

https://rokycansky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.