Škola pro zrakově postižené v Brně všechny uchazeče nepřijme  

ilustrační foto: Flickr.com

Žáci a zaměstnanci brněnské školy, Kamenomlýnská 2, si připomněli Mezinárodní den nevidomých. Na 13. listopad totiž připadá výročí narození zakladatele historicky první školy pro zrakově postižené. Pařížský institut pro nevidomou mládež navštěvoval i Louis Braille, který vynalezl bodové slepecké písmo. Od dob, kdy první škola pro nevidomé vznikla, se systematická výuka zrakově postižených posunula k modernějším metodám.

ČT 1 – Události v regionech severovýchodní Čechy
——————–
Pracujeme tady s pomůckami, kde učíme prvně Braillovo písmo, což je Pichtův psací stroj, následně to přechází do počítačů, který mají hlasový výstup, braillský řádek pak s hlasovým výstupem. Najdete zde televizní lupy.

Helena Ondřejová, redaktorka ČT
——————–
Mateřskou, základní a střední školu Kamenomlýnská 2 v Brně navštěvuje zhruba 300 žáků. Zájem o vzdělávání je tu velký. Kromě střední školy musí všechny další stupně vzdělávání uchazeče každoročně odmítat.

1 komentář

  1. To je ostuda, že škola nemůže přijmout všechny nevidomé žáky. Takže ti, kteří mají smůlu musí chodit do běžné školy, kde nemají technické zázemí, ani speciálně vyškolené pedagogy.

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.