Začaly Srdíčkové dny. Letošní tváří se stala Emma trpící Otharovým syndromem

Tradiční sbírka s názvem Srdíčkové dny začala. Během tohoto týdne lze na ulici potkat dobrovolníky nabízející upomínkové předměty, jejichž koupí můžete přispět na pomoc nemocným dětem.

Celorepubliková sbírka Srdíčkové dny, která pomáhá rodinám s vážně nemocnými dětmi vznikla bezmála před čtvrt stoletím. Její jarní část začala v pondělí 15. dubna a potrvá celý týden až do pátku 19. dubna. Tváří sbírky se stala malá Emma z pražského Radotína trpící Otharovým syndromem poškozující mozek dítěte.

Během tohoto týdne bude možné na ulicích potkat dobrovolníky převážně z řad studentů, kteří kolemjdoucím nabízí sbírkové předměty, často ve tvaru usměvavého sluníčka v srdíčku.

„Srdíčkové dny pomohou nejen Emmince, ale pochopitelně mnoha dalším nemocným dětem. Před děkujeme všem, kteří si u našich dobrovolníků zakoupí sbírkové předměty. Pokud na ulici dobrovolníky nepotkáte, můžete navštívit e-shop na www.zivotdetem.cz a sbírkové předměty si zakoupit, také můžete pomoci zasláním dárcovské SMS na číslo 8 77 77 ve tvaru DMS ZIVODETEM30,60,90 nebo 180. Podpořit nemocné děti můžete také jakoukoliv finanční částkou na účet 83297339/0800, variabilní symbol 1234,“ říká Maria Křepelková ze společnosti Život dětem.

Ohtaharův syndrom

Ohtaharův syndrom patří mezi vzácná vážná postižení mozku. To způsobují metabolické poruchy v mozku. Zrádnost Otaharova syndromu spočívá v tom, že medicína není schopna u mnoha případů určit příčinu vzniku onemocnění. Otharův syndrom postihuje především děti v kojeneckém věku. Jejich obě mozkové hemisféry vykazují značně nedostatečné rozvinutí. Nejčastěji způsoben metabolickými poruchami nebo strukturálním poškozením v mozku, ačkoli příčina mnoha případů nelze určit. Většina kojenců s poruchou vykazuje významné nedostatečné rozvinutí části nebo obou mozkových hemisfér.

zdroj: Život dětem

Eliška Novotná

Pražský deník

https://prazsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.