Benefiční koncert The Boom bavil návštěvníky, peníze pomůžou nevidomému plavci

ilustrační foto: Jon Sullivan public domain photos

Sobotní večer v zahradě areálu Palácové vily Carla Friedricha Wolfruma patřil nejslavnějším melodiím britské skupiny The Beatles v podání ústeckých The Boom Beatles Revival Band & Orchestra. Tradiční koncert s benefičním podtextem si přišlo poslechnout 300 návštěvníků. Počasí koncertu přálo, atmosféra byla úžasná.

Skupina The Boom vystupuje dvakrát ročně ve velké sestavě s orchestrem a výtěžek ze vstupného je vždy věnován na charitativní účely. Ten z Letního koncertu je tradičně věnován nevidomému plavci Miroslavu Smrčkovi (*1964), který se v roce 2016 kvalifikoval na olympiádu v Rio de Janeiru, kde skončil na 6. místě.

V roce 2017 přivezl z Mistrovství světa v Mexiku stříbrnou a bronzovou medaili, v roce 2018 získal na Mistrovství světa v Dublinu 3x 4. místo a splněný limit na Mistrovství světa v Londýně a také na olympiádu v Tokiu 2020. Olympiáda v Tokiu byla přesunuta na rok 2021, a ačkoliv Mirek uvažoval o ukončení vrcholového sportu, olympiádu si nenechal ujít.

V letošním roce plánuje intenzivně trénovat a bude se snažit splnit limity pro Paralympiádu v Paříži v roce 2024. Smrčka absolvoval dvoje závody Českého poháru a připravuje se na nejbližší mezinárodní závody v Berlíně a na Mistrovství České republiky v Brně. Hostem koncertu byl mladý talentovaný hudebník a zpěvák Vojtěch A. Bergmann, který zahrál a zazpíval několik skladeb, jak s orchestrem, tak jen s kapelou The Boom.

Během tříhodinového koncertu tradičně zazněl výběr převážně studiových skladeb, které Beatles nikdy živě nehráli, na pódiu bylo za kapelou více než 30 hudebníků a členek dívčího sboru. Atmosféru večera doplnil i vánoční song Happy Xmas (War Is Over), který napsali  John Lennon a Yoko Ono v roce 1971.

Miroslav Solař

Ústecký deník

https://ustecky.denik.cz

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.