Bojují s nepřízní osudu i úřady

Tři roky bojovala paní Dagmar Uxová s rakovinou, ale také s úřady. Pro sebe a své děti chtěla získat obecní byt. Oba boje ale 33letá žena prohrála a nedávno zemřela, její rodina však o obecní byt usiluje dál, aby její děti získaly vlastní domov.
Ložnice pro pět lidí, pokojík pro školáky i nemocniční pokoj smrtelně nemocné 33leté Dagmar. To všechno dohromady byla v posledních měsících tahle místnost v bytě bratra zemřelé Dáši. Její žádosti o obecní byt, kde by mohla těžce nemocná matka se svými dětmi žít, úřady nikdy nevyhověly.

Dobrý den, žádám o byt, pokud možno bezbariérový. Jsme velmi těžce nemocná, mám rakovinu, metastázi a jsem upoutána na invalidní vozík. V současné době bydlím s dětmi Pavlíkem 12 let a Mirečkem 9 let a maminkou. Bydlíme u mého bratra ve 2+1 a já s dětmi a maminkou máme pro sebe jen jednu místnost.

Zamítavá odpověď úřadu na tenhle dopis přišla den po Dášině smrti. Dlužila 1000 korun za odvoz odpadu a tak neměla podle pravidel na přednostní přidělení bytu nárok.

Prostě napsali, že to vezmou podle pořadníků a že je na nějakým 23. nebo 29. místě.

Dášina sestra Monika ale bojuje dál. Kvůli své matce Aleně, která se o vnoučata nemá kde starat. O vlastní byt babičku připravili exekutoři, když půjčila peníze podvodnici. A pokoji u strýce, kde jejich matka zemřela, už děti spát nedokážou.

Já tady nemůžu usnout, prostě když jsme to viděl, tak už mi ta myšlenka v hlavě, tak se mi to zdá, v noci se budím a nemůžu.

Kdy a kde se Uxovým podaří nový domov najít, zatím netuší. Nepřestávají ale věřit, že i jejich trápení musí jednou skončit.

podle reportáže televize Nova zaznamenala invArena

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.