Další týden duševního zdraví: skvělé filmy a navrch koncert

Několika zajímavými filmy a jedním atraktivním koncertem pokračují ve čtyřech městech Týdny duševního zdraví, seriál divadelních představení, hudebních večerů, filmových projekcí a dalších akcí, jež připravila nezisková organizace Fokus Labe pomáhající tělesně či duševně postiženým zapojit se zpět do života.

V jejím ústeckém sídle můžete vidět ve středu od 18 hodin český dokument o životě mladého schizofrenika Otázky pana Lásky. Ve čtvrtek od 20 hodin pak kino Mumie uvádí biografické drama Control o Ianu Curtisovi, legendárním zpěvákovi skupiny Joy Division.

Už dnes na stejném místě zahraje na polské scéně populární disco formace Kamp! a její česká obdoba Deaths. Začátek je ve 21 hodin.

Děčínské kino Sněžník zve taktéž dnes na road movie Hasta La Vista! bořící mýty o nemohoucnosti příběhem o velkém dobrodružství mladíků, z nichž jeden je slepý, druhý na vozíku a třetí zcela ochrnutý.

Teplické kino Květen promítá ve středu film Pěna dní, adaptaci slavné knihy Borise Viana o osudové lásce ve městě, kde auta mají volant v kufru a lidé bruslí pozpátku, a zdejší pobočka Fokusu uvede v pátek už zmíněné Otázky pana Lásky.

Litoměřické kino Máj pak tento týden láká na drama Liberace o vášnivém vztahu slavného pianisty a jeho řidiče v době, kdy přiznání k homosexualitě bylo zcela nemyslitelné. Promítá se ve středu od osmi.

Kompletní program Týdnů pro duševní zdraví i na další dny najdete na webu www.tdz.fokuslabe.cz.

Mladá fronta DNES

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.