MPSV moji záležitost vyřizuje již rok

Minulý týden jsem sledoval pořad České televize Máte slovo. Jedním z hostů byl i náměstek MPSV pan Dobeš, který se snažil přesvědčovat, jak se MPSV stará o bezdomovce a postižené lidi, píše čtenář, který je invalidní a ve svém příspěvku si stěžuje na průtahy ministerstva.  

Minulý týden jsem sledoval pořad ČT Máte slovo. Jedním z hostů byl i náměstek MPSV pan Dobeš, který se snažil přesvědčit všechny ostatní, jak se MPSV stará o bezdomovce a postižené lidi.

Shodou okolností patřím, bohužel, mezi postižené. A zrovna tento pan náměstek vyřizoval moji stížnost na průtahy řízení při vyřizování mojí žádosti o přiznání příspěvku na péči. Je mi 70 let a měl jsem tu smůlu, že mě postihla mozková příhoda s trvalými následky a musí se o mě starat moje plně invalidní manželka.

Snad se ani nemusím zmiňovat, jak to dopadlo – samozřejmě bylo to zamítnuto, a to se již vyřizuje více než rok. Takže to, co říkal ve zmíněném pořadu, bylo vyloženým klamáním občanů. Mám známého, který bere 6000 Kč plného invalidního důchodu a z toho platí 3000 Kč nájem a inkaso – netopí a nesvítí, vodu si vozí z města. Jistě si nejspíš žije na vysoké noze…

Nyní jsem žádal o odklad splátek, protože z důvodu zdravotního postižení jsem přišel o přivýdělek a tím i možnost splácet své závazky, ještě mi vyhrožují, že pokud nezaplatím v daném termínu, přijdu o možnost splátek a musím vše zaplatit naráz. Přitom jsem dostal splátkový kalendář teprve nyní, když rodinný rozpočet byl již vyčerpaný a požádal jsem o odklad do 8. dalšího měsíce, kdy dostanu další důchod. Následovala již zmíněná vyhrůžka.

Tak stát pomáhá lidem v tísni a porušuje mezinárodní úmluvu o právech postižených osob. Myslíte, že v této republice seženete někoho, kdo by vám pomohl? To byste museli být moc naivní. Nyní v tomto nastávajícím období mi hrozí, že mi vypnou plyn, vodu i elektřinu, jak tedy já i moje invalidní manželka to můžeme přežít? Ale vždyť o nic nejde, jsme jen obyčejná lůza…

Jan POSOLDA, Zlín

Haló noviny

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.