Překonala nemoc a teď trénuje mistra světa v agility

Čtyři tituly mistryně světa v para agility, v závodě handicapovaných psovodů, takové jsou úspěchy Hedviky Rychnovské (foto) z Jihlavy. Ze šampionátu v Maďarsku přivezla další zlato.

 

To, že v posledních letech nemá ve své kategorii konkurenci, potvrdila i letos. Nedávno si ze šampionátu v Maďarsku přivezla další zlato.

Vážná nemoc kdysi aktivní sportovkyni Hedvice Rychnovské obrátila život naruby. Místo atletiky, sjíždění divoké řeky nebo třeba jezdectví si najednou musela hledat klidnější koníčky. Nakonec jí učarovali psi.

Hedvika RYCHNOVSKÁ :“Když jsem onemocněla a moje zdravotní postižení mi nedovolovalo dělat původní sportovní aktivitu, tak jsem začala s manželem jezdit jakoby jeho poradce, technické zázemí na závody agility a když jsem mu už tak asi moc radila, tak se jednou tak nějak jakoby ze srandy nazlobil a přihlásil mě na závody.“

Volba padla na borderteriéra. Paní Rychnovská se do jeho výcviku pustila se vší vážností.

Hedvika RYCHNOVSKÁ :“Jsme byli na 3 mistrovstvích světa pro para agility, kde získal 2x titul a jednou byl na druhém, čili měl jednou vicemistr světa.“

Zdravotní prokletí jakoby se ale přeneslo i na pejska. Šampion Matýsek ovšem boj s rakovinou nezvládl. Hedvika Rychnovská proto začala cvičit nového psíka. Dostal jméno Bivoj.

Hedvika RYCHNOVSKÁ „V loňském roce jsme vyjeli na zkušenou do belgické Wise, kde se nám podařil získat titul mistra světa handicapovaných sportovců a letos jsme se nominovali a jeli jsme teda na další mistrovství světa do maďarské Gyuly.“

Tam Bivoj titul obhájil a co do počtu úspěchů se začal dotahovat na svého předchůdce. Celý příběh české šampionky v para agility vám nabídneme v sobotním Týdnu v regionech, v pravé poledne na jedničce.

podle České televize zaznamenala invArena

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.