Policisté dopadli falešného doktora, který okrádal seniorky

Policisté dopadli pětapadesátiletého podvodníka z Kopřivnice, který se vydával na Novojičínsku za lékaře a okrádal důchodkyně. Dvaadvacetkrát odsouzený recidivista naposledy vězení opustil letos v létě. Nyní je opět ve vazbě.

 

 

Policisté na Novojičínsku evidují dva případy. Muž vždy oslovil důchodkyně na ulici. Nabídl jim vyšetření a ženy souhlasily. Místo toho ale důvěřivé ženy okradl o peníze nebo šperky.

„Muže se nám již podařilo zadržet. Jde o nenapravitelného recidivistu. Ve svých dvaadvaceti letech byl odsouzen poprvé. K dnešnímu dni má za sebou 22 pravomocných rozsudků,“ uvedl mluvčí novojičínské policie Petr Gřes.

Kromě okradených seniorek policisté zjistili, že má na svědomí i dvě vloupání do rodinných domů. V jednom případě mu nevadilo, že je poledne a v domě jsou lidé. „V pokoji dokonce hovořil s šestiletým chlapcem, kterého se ptal na místo, kam rodiče schovávají peníze. Když nic nenašel, z domu klidně odešel,“ uvedl mluvčí.

Policisté se domnívají, že má na svědomí mnohem více zločinu. Prověřují další podobné případy. A to nejen na Novojičínsku, ale i v Čechách.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.