Kdo jsou kandidáti na ministra práce a sociálních věcí?

Nové jméno na post ministra práce a sociálních věcí chce sociální demokracie oznámit do konce týdne. Bohuslav Sobotka má podle svých slov v hlavě tři jména. Jaká to jsou, ale tají. S kandidáty se chce nejdřív setkat. Podle kuloárních informací by ministrem mohla být žena.

 

Petr Krčál na post ministra práce rezignoval. Šéf ČSSD Bohuslav Sobotka tak musí znovu hledat vhodného člověka, s jehož jmenováním by mu nedělal velké problémy prezident Miloš Zeman.

Jedním z adeptů je předseda poslaneckého klubu ČSSD Roman Sklenák, se kterým se již v minulých týdnech jako o vážném kandidátovi uvažovalo spolu s Krčálem a expremiérem Špidlou. Ten bude šéfovat Sobotkovu týmu poradců.

Sklenák se však již nechal znovu slyšet, že by raději zůstal v pozici předsedy poslaneckého klubu. Aby šel dělat ministra, musel by ho Sobotka hodně přemlouvat.

Do vlády by se ale mohla dostat i žena. Sobotka už dřív uvažoval o náměstkyni jihočeského hejtmana Ivaně Stráské nebo zlínské radní pro sociální věci, národnostní otázky a menšiny Taťáně Valentové Nersesjan.

Kartami by mohla ale také zamíchat odborná mluvčí ČSSD pro rodinu Michaela Marksová Tominová. Ta do roku 2006 na ministerstvu práce působila jako ředitelka odboru.

invArena

 

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.