SZPI odhalila výrobek s nepovolenými steroidy

Již třetí potravinový doplněk, který obsahuje zakázané anabolické steroidy, našla během čtvrt roku Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI). Jde o přípravek Survival Tribulus Terrestris 90% Fair Power od pražského výrobce Sport Wave.

Slouží k maximálnímu zvýšení produkce testosteronu, který podporuje růst svalů. Informovala o tom dnes v tiskové zprávě Šárka Kolejková ze SZPI.

Analýza prokázala přítomnost látky 1-dehydroandrostenedion v množství 476 miligramů na kilogram. „Je považována za androgenní anabolický steroid, jehož přítomnost v potravinách zákon zakazuje. V případě konzumace většího množství může docházet ke zdravotním obtížím,“ uvedla Kolejková. V případě tohoto výrobku jde o šarži s označením 3TM90060, v balení je 90 kapslí.

Na trh výrobek uváděl prodejce Dafit. Inspekce mu nařídila jej stáhnout z trhu a zahájila s ním správní řízení o uložení sankce.
Inspekce letos odhalila další látky s anaboliky, a to přípravek AMIX GuggulLean, který slouží k lepšímu spalování tuků, a Tribu, který napomáhá růstu svalů.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.