Invalida zaplatil vozík, nedostal od firmy nic

Invalidní důchodce se podle všeho stal obětí podvodníků. Muž, který přišel o obě nohy, si objednal u jedné pražské firmy elektrický vozík za 60 tisíc korun. Je to jeho jediná šance, jak být mobilní. Dodnes ale nemá ani vozík, ani peníze. (ilustrační foto)

Reportáž TV Nova

Evžen HENDLINGER, :
Se proberete z narkózy a zjistíte, že tu nohu nemáte. No, tak tam proběhly i slzy.

Evžen Hendlinger z Prahy má cukrovku a kvůli této nemoci přišel o obě nohy. Vyrovnával se s tím těžko. V naději na plnohodnotný život mu dodala objednávka elektrického vozíku u pražské firmy Zdravotní prostředky.

Evžen HENDLINGER, :
Volám, že /nesrozumitelné/ je to otázka pak týdne, 14 dnů, kdy to dodají.

Další měsíce se ale nesly v duchu nekonečných a absurdních výmluv.

Stanislav ČÁSLAVKA, kamarád:
Já jsem tam volal a on mně řekl, že se vozejk při skládání rozbil.

Dnes jsou to čtyři měsíce a pan Evžen má stále jen starý vozík, se kterým si nedojede ani na nákup. Od Vánoc byl venku pouze čtyřikrát. Je léto, období dovolených, venku je krásně. Přestože by moc rád, pan Hendlinger si nemůže zajet ani na výlet.

Evžen HENDLINGER, :
Já jsem čtyři měsíce tady mezi těma čtyřma stěnama toho baráku. Jsem si naplánoval, že zajedu odsaď na Okoř, že jo, kde jsem ještě nebyl.

Zatím není jasné, kdy se tam pan Evžen podívá. Firma, se kterou se nám dnes spojit nepodařilo, se rozhodla, že vozík nedodá, že pošle zpátky 60 tisíc, které zaplatil městský úřad. Dodnes neposlala ani vozík, ani peníze.

Evžen HENDLINGER, :
Já furt věřím, že se to povede, ale já se těším, jak si poprvé vyjedu a budu si užívat venkovní přírody a venkovního života.

Podle pana Hendlingera a jeho známého může být podvedených mnohem víc.

 

TV NOVA

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.