Z trhu byly staženy dezerty s peroxidem

Na tuzemském trhu se objevila čokoládovo-vanilková vajíčka s překvapením, která obsahovala stopové množství peroxidu vodíku.

Česká veterinární správa z tohoto důvodu nařídila dezert od německého výrobce stáhnout z prodeje. ČTK to dnes sdělil mluvčí správy Petr Pejchal. Podle něj množství látky ve výrobku bylo zanedbatelné a zdraví lidí by neohrozilo.
Veterinární správa byla o výrobku informována prostřednictví systému rychlého varování a vedle Česka se dostal i do řady dalších zemí Evropské unie. Do České republiky byly distribuovány konkrétně Little Mole vejce s překvapením šarže 143761 a 143911 s minimální trvanlivostí do 6. prosince a Kid’s World vejce s překvapením šarže 143811 s trvanlivostí do 6. prosince a šarže 143921 a 144011 s trvanlivostí do 14. prosince.
„Státní veterinární správa nařídila distributorovi v ČR pozastavit uvádění výrobku do oběhu a stáhnout závadné šarže z tržní sítě,“ uvedl mluvčí a doplnil, že ti, kdo mají uvedené výrobky doma, je mohou vrátit v místě, kde je koupili.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.