Postiženým dětem vydělali na iPad

Finanční dar 15 tisíc korun věnovali žáci z první základní školy sociální službě Raná péče obecně prospěšné společnosti Portimo. Za tyto peníze byl zakoupen iPad se speciálními aplikacemi pro děti s postižením.
„Dar shromáždili sběrem druhotných surovin žáci, rodiče, prarodiče, pedagogové i správní zaměstnanci a další příznivci školy a rozhodli se ho věnovat k podpoře projektu Tablet jako tabletka,“ uvedla ředitelka společnosti Portimo Ruth Šormová. Škola je zaměřena na rozšířenou výuku výpočetní techniky a má zájem s Ranou péčí spolupracovat i nadále, například vývojem speciálních aplikací na míru v rámci výuky.

„Různým druhům charitativní činnosti se jako škola věnujeme dlouhodobě,nyní jsme se na základě rozhodnutí dětí výtěžek ze sběru rozhodli věnovat na nákup iPadu pro Ranou péči,“ informoval ředitel 1. základní školy Otto Ondráček s tím, že se snaží pomáhat nejenom ve městě, ale také například na dálku adoptovali indického školáka a dalšího svěřence podporovali v Africe. „Děti se k charitativní činnosti staví velice vstřícně, za což jsme rádi,“ dodal ředitel.

Zájmu o handicapované děti si lidé, kteří jim pomáhají, váží. „Počin dětí i dospělých považujeme za velkorysý a krásný,“ dodala Šormová.

Součástí předání daru byl rovněž zážitkový program pro děti, při kterém se mohly seznámit se službou Raná péče a také s konkrétními možnostmi využití iPadu a jeho speciálních aplikací pro děti s postižením. Měly možnost si na chvíli vyzkoušet, jak handicap limituje činnosti, které jsou pro zdravého člověka běžně zvládnutelné.

týdeník Vysočina

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.