Ano, i my pomáháme, zní stále častěji z firem

ilustrační foto: Flickr.com

Ozdravné pobyty pro děti, sociální programy pro handicapované a seniory. Firmám v kraji není život lidí v jejich okolí lhostejný.

ilustrační foto:  Flickr.com

Pomáhat potřebným. Mladým i lidem starší generace. Takový je současný trend firem v Moravskoslezském kraji. Není divu, že se do 5. ročníku soutěže o Cenu hejtmana kraje za sociální zodpovědnost přihlásil rekordní počet uchazečů.

„Je důležité vyzdvihnout a poděkovat nejrůznějším podnikatelským subjektům a organizacím za to, že dělají pro kraj, pro občany něco navíc, než jim ukládá legislativa. To je podstata společenské odpovědnosti. Jsem rád, že se do soutěže přihlásil rekordní počet soutěžících,“ uvedl při posledním vyhlašování vítězů moravskoslezský hejtman Miroslav Novák. „Po loňských čtyřiatřiceti jsme letos vybírali vítěze ze šedesáti soutěžících. Jejich zájem je pro mě potvrzením, že nejsme k vlastní budoucnosti lhostejní,“ podotkl hejtman.

Cílem soutěže je ocenit firmu, veřejný sektor a obce, které se v kraji angažují v dobrovolných, charitních, kulturně společenských a humanitárních projektech na podporu všech, kteří naši pomoc potřebují. Jednou z firem, která o Cenu hejtmana soutěží, jsou i Třinecké železárny.

„Už několik let spolupracujeme s chráněnou dílnou občanského sdružení Trianon v Českém Těšíně, která je jedním ze čtyř míst, kam míří každoročně naši zaměstnanci v rámci Dobrovolnického dne. Vedle Trianonu chodíme pomáhat do stacionáře pro postižené děti, chráněných dílen v Třinci a do základní školy pro žáky se speciálním vzdělávacím programem,“ říká Petra Jurásková z Třineckých železáren.

V každém roce vyčleňuje firma jeden den, kdy si mohou zaměstnanci vybrat. Jít do práce, nebo pomoct handicapovaným. Rok od roku je víc těch, kteří se rozhodnou pomáhat. „Je to vhodná příležitost pomoci někde, kde nás potřebují a nás to nic nestojí,“ shodly se Šárka Kaletová a Dana Kotulová z odboru účetnictví v TŽ, jež se letos pustily do umývání oken v chráněných dílnách. A jak dodaly, navíc mají dobrý pocit z toho, že dělají něco pro druhé. I proto půjdou za rok znova.

Lenka Carbolová

MfD                   http://www.idnes.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.