Hornobenešovští kuželkáři obhájili republikové tituly

ilustrační foto: Flickr.com

Kuželky jenom tak neobstojí před koulemi hornobenešovského oddílu tělesně postižených sportovců. Letos oddíl opět navázal na vynikající výkony z předchozích let

 

ilustrační foto: Flickr.com

Horní Benešov – Přestože sužují členy družstva Tělesně postižených sportovců TJ Horní Benešov obrovské zdravotní potíže, dosahují dlouhodobě stabilních a vynikajících výsledků na celorepublikové úrovni. Nejinak tomu je po dohrání letošního kuželkářského Mistrovství republiky České republiky a Českého poháru.

„Výsledky máme velmi dobré, snad si nás všimnou i lidé či organizace, které by nás mohly v našich úspěších podpořit. Každá pomoc je pro nás dobrá,“ vyzvala členka oddílu Jarmila Horáková, která spolu s Janou Martiníkovou na kuželkářské dráze září ze všech členů hornobenešovského oddílu nejjasněji. Spolu s týmovými kolegy jsou více, než důstojnými reprezentanty Horního Benešova, i celého bruntálského okresu.

Mistryně mají dvě. A jakých že to výsledků oddíl Tělesně postižených sportovců Tělovýchovná jednota Horní Benešov letos dosáhnul? Hráči se nominovali 14. prosince na Mistrovství České republiky v Olomouci.

„Pro účast na Mistrovství České republiky je nutné se zúčastnit a umístit v celoroční soutěži Českého poháru tělesně postižených sportovců, nebo přímý postup loňských mistrů republiky,“ vysvětlila Jana Martiníková.

Kritéria pro účast na Mistrovství ČR splnili hráči Jana Martiníková, Jana Kašparová, Josef Kašpar, Jarmila Horáková a František Vojta.

Jana Martiníková obhajovala titul mistra republiky roku 2013. Přestože se celý rok potýkala se zdravotními problémy, kvůli kterým neodehrála všechna kola Českého poháru, obhajoba titulu Mistr ČR se jí podařila, a opět zvítězila. Úspěšný rok měla i další hráčka oddílu Jarmila Horáková z Bruntálu. Horáková vybojovala titul mistra republiky roku 2014, vyhrála celoroční turnaj Českého poháru a získala titul Nejlepší sportovec tělesně postižených sportovců za rok 2014.

V celorepublikovém měřítku nepropadli ani ostatní členové hornobenešovského oddílu. Jana Kašparová získala první místo v celoročním turnaji Českého poháru 2014. Při mistrovství republiky skončila na třetím místě.

Josef Kašpar vykoulel třetí místo v celoročním turnaji Českého poháru 2014. Na Mistrovství republiky obsadil třetí místo.

„V roce 2014 byli sportovci našeho oddílu neúspěšnějším oddílem v rámci Českého poháru a Mistrovství ČR,“ hodnotil sezonu předseda oddílu Jaromír Martiník.

„Blahopřejeme všem sportovcům oddílu Tělesně postižených sportovců TJ Horní Benešov k vynikajícím dosaženým sportovním výsledkům v letošním roce a také přejeme hodně zdraví a ještě lepší výsledky v novém roce 2015. To samé přejeme i dalším čtenářům Bruntálského a Krnovského deníku,“ dodal Martiník.

Bruntálský deník

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.