SOS dětské vesničky pomohly loni celkem 491 dětem. I díky Hypoteční bance

ilustrační foto: sevenbates sxc.hu

Tobík, Patrik, Šimon – ti všichni v loňském roce nalezli útočiště u hodných tet z SOS vesniček a díky jejich péči už zase prožívají klidné a bezstarostné dětství.

ilustrační foto: sevenbates sxc.hu

I kvůli nim posílá Hypoteční banka, specialista na hypoteční úvěry, na konto SOS dětských vesniček už od roku 2001 za každou uzavřenou smlouvu částku ve výši 20 korun.

Jen za uplynulý rok přispěla téměř půl milionem korun a za čtrnáct let spolupráce se celková suma vyšplhala k 4,5 milionům korun.

„Pomáháme svým klientům lépe bydlet, přišlo nám tedy samozřejmé přispívat k lepšímu bydlení a životu i dětem, které se bez vlastního přičinění ocitly v nelehké životní situaci. Dětství ovlivňuje celý náš budoucí život, a proto jsme rádi, že jsme tímto způsobem mohli pomoci,“ uvedl Jan Sadil, generální ředitel Hypoteční banky.
Hypoteční banka přispívá nejen na provoz a údržbu vesniček, ale například i na vybavení rodinných domů pro nové pěstouny. A pomáhat se snaží i jinými způsoby: pozvala děti do čestlického aquaparku, uspořádala pro ně výtvarnou soutěž a její zaměstnanci si dražili obrázky dětí, přičemž tyto peníze rovněž putovaly na konto SOS vesniček.
V péči třech dětských SOS vesniček v Karlových Varech, Chvalčově na Zlínsku a v Brně momentálně vyrůstá 120 dětí. Sdružení spustilo v uplynulých letech i další programy, například SOS Kompasy, které pomáhají rodinám ohroženým odebráním dětí, nebo SOS Sluníčko, které poskytuje domov dětem vyžadujícím okamžitou pomoc. Proběhla i kampaň s názvem Tak snadno se to nepozná, jejímž cílem bylo upozornit na fakt, že týraných nebo zanedbávaných dětí je v ČR mnohem více, než si dovedeme představit. Hypoteční banka patří dlouhodobě k hlavním partnerům SOS vesniček.

Eva Popelková
Tisková zpráva Hypoteční banky

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.