Dobročinný bazar pomůže Vojtíškovi

ilustrační foto: Jon-Sullivan-public-domain-photos

Až do pátku je v prostorách Mateřského centra Zvoneček v Havlíčkově Brodě otevřen dobročinný bazar. Výtěžek z prodeje putuje na pomoc pětiletému Vojtíškovi, který je těžce postižený vzácnou metabolickou poruchou.

Havlíčkův Brod – „Dobročinné bazary mají v mateřském centru tradici. Zájem o ně stoupá rok od roku. Letos dárci přinesli snad kolem tisícovky kusů oblečení a obuvi,“ informovala za mateřské centrum Jana Houlíková. Zájemci mohou navštívit tento dobročinný bazar ve Zvonečku v budově AZ centra na Rubešově náměstí. Mezi prvními si sem přišla vybírat například Eva Špinarová z Havlíčkova Brodu.

„Já chodím na dobročinné bazary do Zvonečku pravidelně. Nakupuji tady oblečení pro dcery. Zboží je skutečně kvalitní, značkové, navíc mám při nákupu dobrý pocit, že jsem přispěla na prospěšnou věc. Neznám v okolí nikoho s tak vážnou nemocí, ale věřím, že to pro rodiče musí být těžké. Mám děti, umím si to představit,“ konstatovala mladá maminka. To, za kolik se zboží na dobročinném bazaru prodá, záleží podle Houlíkové na samotných návštěvnících. „Cenu si zájemci určí sami, neříkáme jim, kolik by měli dát. Oni vědí, že je to na prospěšnou věc, takže většinou nešetří,“ prozradila Jana Houlíková.

Dobročinný bazar pořádá Zvoneček ve spolupráci s organizací Metoděj (Mezi tolika dětmi jediný), která pomáhá dětem postiženým vzácnými metabolickými poruchami, se kterými si ani moderní medicína často neví rady. Například v případě pětiletého Vojty byly v koncích dokonce i zahraniční kapacity. Chlapec trpí například poruchou funkce střev, svalovou myopatií, nedoslýchavostí a poruchou růstu.

Jihlavský deník
http://www.jihlavsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.