Pechová si z Berlína veze samé rekordy

ilustrační foto: USAG-Humphreys / Flickr.com

Svá osobní maxima vylepšila na otevřeném mistrovství Německa handicapovaná plavkyně Koh-i-nooru České Budějovice Markéta Pechová.

ilustrační foto: USAG-Humphreys / Flickr.com

Berlín – Německý šampionát je pro plavce s handicapem velice prestižní. Do Berlína přicestovalo 560 plavců všech druhů postižení ze 156 zemí světa.

Českobudějovická plavkyně měla v Berlíně nabitý program. Za čtyři dny absolvovala pět závodů. „Naštěstí jsem měla časový harmonogram závodů dobře rozvržený. Jeden den jsem měla na programu dva závody, v dalších dnech už jenom jeden. Plavat víc disciplín v jednom dni je totiž hodně náročné, zvlášť když musí člověk trávit na bazénu celý den,“ říká Pechová.

Největší radost jí udělalo čtvrté místo v disciplíně 800 metrů volným způsobem. Své nejlepší časy ovšem zaplavala i v ostatních disciplínách (2x 12. místo a 2x 18. místo). „Zlepšila jsem se hodně. V mé kategorii postižení startovalo 159 plavkyň a jakékoliv umístění v první polovině startovního pole je velkým úspěchem. Musím poděkovat hlavně svým trenérkám Soně Šestákové a Evě Šmausové,“ usmívá se Markéta Pechová.

Kromě toho si plavkyně Koh-i-nooru polepšila i v žebříčku mezinárodní federace.

Nyní už se Pechová těší na závody v dálkovém plavání, které se chystá objíždět. Zamíří na Lipno, na vodní kanál v Račicích a čekají ji též závody v pražské Vltavě. „Půjde o měření sil s nepostiženými závodnicemi, protože závody handicapovaných v dálkovém plavání u nás nejsou. Na evropské a světové závody dálkového plavání ve své kategorii se mohu kvalifikovat právě na domácích akcích,“ těší se na dlouhé tratě Pechová.

Českobudějovický deník
http://ceskobudejovicky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.