Kohák bude letos zase fotbalovým patronem

I lidé s mentálním postižením mají chuť účastnit se sportovních utkání. Tak zní motto mezinárodní fotbalové ligy postižených, která se už podesáté vrací do Havlíčkova Brodu. A jedním z patronů turnaje SENI Cup bude stejně jako loni herec a režisér Jakub Kohák.

HAVLÍČKŮV BROD Populární představitel brankáře Slavoje Houslice Káji Ženíška z kultovního seriálu Okresní přebor by měl ve středu dorazit na Vysočinu v dobré formě. „Musím se pochlubit, že s věkem zraji jako víno. Dávám více branek, jsem rychlejší, jistější a hezčí hráč než před rokem,“ vzkazuje do Brodu.

Bavič Kohák už mnohokrát v minulosti přiznal, že fotbal je jeho velkým koníčkem, který dokonale ovládá. Téměř nikdy se nezapomene pochválit. „Do budoucna bych si přál být horším hráčem, protože například trenérovi národního týmu Pavlu Vrbovi dělám svojí formou těžkou hlavu. Neustále přemýšlí, jestli mě má vzít do áčka, nebo ne,“ přesvědčuje s hranou vážností.

SENI Cup se za léta konání stal mimořádnou událostí pro celou oblast sociální péče. Do Havlíčkova Brodu se vrací už podesáté.

„Cílem projektu je poukázat na to, že i lidé s mentálním postižením intenzivně prožívají vše, co souvisí se sportem: tréninky, posilování, ale i smysl pro fair play. V SENI Cupu se prostě každý stává vítězem,“ ujišťuje jeden z organizátorů Miloš Kučera.

Letos začne program na hřišti havlíčkobrodského Slovanu dnes od 10 hodin.

Mladá fronta DNES

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.