Otec zavražděného schizofreničkou připravuje petici

foto: stockvault.net

S přístupem politiků je nespokojen otec šestnáctiletého Petra Vejvody, kterého loni v říjnu ubodala ve Žďáru nad Sázavou schizofrenička. Tu přitom lékaři předtím propustili z léčebny s tím, že svému okolí není nebezpečná. Co přesně otec zavražděného chlapce chystá?

foto: stockvault.net

Kamil VEJVODA, otec ubodaného studenta: v tuhle chvíli samozřejmě soucítíme s tou rodinou. Je to další hrozná tragédie, která se stala.

Vražda knihovnice na Plzeňsku znova otevřela rány v jeho duši. Zažil to samé. Syna Kamila Vejvody Petra loni v říjnu ubodala ve škole psychicky nemocná Barbora O., když před ní bránil 3 své spolužačky. Žena přitom už jednou v léčebně byla za podobný útok. Z nemocnice ji tehdy propustili jako vyléčenou. Otec PetraVejvody se nechce smířit s tím, že se podobné případy mohou opakovat.

VEJVODA, Že bysme zkusili nějakou petici na podporu těchlenctěch lidí, který nějakým způsobem byli takhle postižený.

Chce se teď spojit s ostatními pozůstalými a společně iniciovat mnohem přísnější posuzování trestní odpovědnosti lékařů, soudních znalců a soudců, kteří psychicky nemocné lidi léčí a rozhodují o jejich budoucnosti.

VEJVODA, Pan ministr kultury, já nevím, zabezpečovat knihovny? Je to všecko opačně. To, co se stalo našemu synovi Péťovi, zabezpečovaly se školy. Proč nejít do těch, do těchlenctěch psychiatrických léčeben?

Dotčené instituce, tedy hlavně ministerstvo zdravotnictví a také spravedlnosti, chce otec ubodaného studenta za pomoci petice oslovit během dvou až tří měsíců.

televize Nova
You may also like…

foto: Vichaya Kiatying-Angsulee / FreeDigitalPhotos.net
0
ČT:Stát udělil výrobci léků pokutu 950.000 Kč za odměny lékařům

31 Říj, 2014
penize
0
Pilulka.cz získala desítky milionů Kč od All-Star Holding

29 Dub, 2015
O místo ředitele KZ se uchází 16 zájemců
0
O místo ředitele KZ se uchází 16 zájemců

20 Lis, 2013

Napsat komentář

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.