NRZP: Rozhodnutí vlády považujeme za ostudné

VVZPO vládní výbor

Vláda při svém jednání o rozpočtu na rok 2016 neschválila navýšení rozpočtu pro MPSV o jednu miliardu. To měly být peníze určené na valorizaci příspěvku na péči.

Ministryně MPSV Michaela Marksová po rozhodnutí vlády prohlásila, že stáhne projednávání novely zákona o sociálních službách. Při schvalování uvedené novely se právě mělo jednat o zvýšení příspěvku na péči, po kterém tolik postižených lidí a pečujících osob dlouho volá.
„Příspěvek na péči nebyl nikdy valorizován. Rozhodnutí vlády je, vůči osobám, které dlouhodobě pečují o své blízké a jejichž jediným příjmem je příspěvek na péči, zcela nepřijatelné.

Ve středu 7. 10. 2015 se uskuteční mimořádné jednání předsednictva NRZP ČR a ten den bude ještě mimořádná tisková konference. NRZP ČR považuje rozhodnutí vlády o nezvýšení finančních prostředků na valorizaci příspěvku na péči za ostudné a urážející osoby závislé na péči. O dalších připravených akcích Vás budeme neprodleně informovat,“ uvedl předseda NRZP ČR Václav krása.

Jiří Marek
invArena

1 komentář

  1. Takže na migranty se najdou 4 miliardy a na příspěvek na péči o zdravotně postižené se nenajde koruna? Koho to lidé volili do vlády? Já jsem ČSSD nevolil a nadále ji volit nebudu.

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.