Přeběhni nemoc: nová tradice v Liberci?

Charitativní běžecký závod na pomoc onkologicky nemocným dětem by se mohl stát tradicí

Liberec – Běh Terryho Foxe, Avon běh proti rakovině, Runczech, Běh pro paraple – to jsou jen některé závody, kde se běhá pro dobrý pocit, že někomu pomůžete. Výtěžky ze startovného jdou totiž na charitativní záležitosti – boj proti rakovině, tělesně postižené a podobně. Liberec se teď o víkendu k městům, kde se podobné závody konají, přidal. Na start závodu Přeběhni nemoc se postavilo několik stovek lidí, od malých dětí až po důchodce. „Přeběhni nemoc je naší druhou akcí, kterou pořádáme na pomoc onkologicky nemocným dětem,“ říká Petr Pimek ze sdružení Archa 13.

„Na začátku léta jsme předali šek v hodnotě 35 000 korun dvěma těžce nemocným dětem s nádorem mozku, Jiříkovi a Terezce z Liberce. Teď jsme se rozhodli uspořádat benefiční závod a byli bychom rádi, kdyby se z něj stala v Liberci tradice. Trasy jsou různě dlouhé, takže se jich může zúčastnit každý.“

Výtěžek z letošního prvního ročníku šel na pomoc deseti rodinám s těžce nemocnými dětmi. Podle Jany Oršulíkové ze sdružení Liberecká naděje chybí takovým rodinám především peníze na benzín, když vozí děti za léčbou do jiných měst, na vitamínové doplňky, léky srážející horečku a zmírňující bolest a na různé krémy, gely nebo dezinfekční prostředky do domácnosti.

Liberecký deník
http://www.liberecky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.