Dívky z Asociace Pro Handicap vyhrály víkendový pobyt v Horském hotelu Lesná

photo on Wikimedia Commons

Usměvavé tváře, oči plné radosti a dobrá nálada svědčily o tom, jak šťastné byly výherkyně víkendového pobytu v Horském hotelu na Lesné.

Víkendový pobyt od 11. – 12. 10. v zrekonstruovaném Horském hotelu na Lesné a v krásném prostředí krušnohorské přírody vyhrály dvě handicapované dívky z Asociace Pro Handicap OO SPMP Chomutov Veronika Heřmanová z Března u Chomutova ( 25 let) a její kamarádka Petra Kubcová z Chomutova ( 38 let). Obě dívky přijely na Lesnou se svými opatrovnicemi maminkou Věrou Kubcovou a babičkou Věrou Urbanovou z Chomutova. Plnohodnotný pobyt pro čtyři osoby s plnou penzí vyhrály 7. 6. 2015, když přijely na Lesnou na akci „Pohádková Lesná“, aby tu v zastoupení Asociace prodávaly výrobky vytvořené právě handicapovanými spoluobčany. Obě dívky tu společně s ostatními dětmi, kterých přijíždí na stovky z blízkého i dalekého okolí oslavily svátek dětí. Během odpoledne s pestrým programem plnily na stanovištích různé úkoly a odevzdávaly vyplněné, orazítkované a podepsané soutěžní kartičky.

Vyvrcholením dětského dne bylo losování kartiček o hlavní cenu. Na tento okamžik čekají všechny děti, které o cenu usilovně bojují každý rok. Hlavní cena přinesla výherkyni víkendový pobyt v horském hotelu. Na dvacetipětiletou Verunku se usmálo štěstí a svou výhru si o tento víkend se svým doprovodem řádně užívala. Společně navštívili Krušnohorské muzeum v Lesné, kde se oběma dívkám líbila vyhřátá pec a teplíčko u kamen, v horském hotelu si zase nejraději pochutnávali na oblíbených palačinkách a laté kávě. Prohlédly si geologický park a arboretum a s velkým díky opouštěly v odpoledních hodinách Horský areál Lesná.

Mikroregion Lesenská pláň, Nadační fond Obnova Krušnohoří, obec Deutschneudorf a město Seiffen pořádaly již po šesté česko – německý dětský den s názvem „Pohádková Lesná“.

Poděkování

Na dětském dni v Horském hotelu Lesná vyhrála postižená Veronika Heřmanová poukaz na dvoudenní pobyt pro čtyři osoby. Veronika vzala sebou svou kamarádku Petru Kupcovou s maminkou a svoji babičku. Pobyt se uskutečnil minulý víkend a děvčata si jej pohádkově užila. Chtěli bychom moc poděkovat manželům Herzánovým a hlavně čísníkům, kteří se o nás vzorně starali i celému personálu. Rádi se budeme na Lesnou vracet. Za děvčata místopředsedkyně Asociace Pro Handicap Chomutov Věra Kupcová

Chomutovský deník
http://www.chomutovsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.