Centrum Amelie pomáhá nejen onkologicky nemocným

Jste vážně nemocní, vyčerpaní, potýkáte se s dlouhou a bolestivou léčbou a namísto toho, abyste se soustředili na překonání choroby a odpočívali, musíte řešit finanční problémy a obíhat úřady?

Liberec – Pomoc v této náročné životní situaci nabízí nově na Jablonecké ulici v Liberci Centrum Amelie, které se specializuje na onkologicky nemocné pacienty.

„Onkologické onemocnění nemá vliv jen na zdravotní stav, ale také přináší problémy v partnerských vztazích a vzhledem k tomu, že je člověk na dlouhou dobu vyřazen z pracovního procesu, zhoršuje se i finanční situace. Je proto potřeba oběhat úřady, vědět, kam se obrátit o pomoc. A od toho jsme tady my,“ vysvětlila vedoucí libereckého centra Petra Kuntošová a dodala, že Amelie nabízí pomoc také příbuzným nemocných. „Můžeme poskytnout i kontakty na právníka nebo psychologa. Pomoci vyřídit invalidní důchod a podobně,“ dodala Kuntošová.

V neposlední řadě si mohou přijít pacienti s rakovinou do centra o svých trápeních popovídat. Petra Kuntošová totiž ví, o čem mluví, sama má tuto zkušenost za sebou a svým klientům tak rozumí.

Od počátku fungování centra před několika měsíci se na Amelii obrátila asi dvacítka klientů, jejichž řady bohužel rostou.

„Spolupracujeme s libereckým onkologickým oddělením, máme tam letáky a podobně, a doufám, že se vztah bude prohlubovat,“ doplnila Kuntošová. Veškeré služby jsou poskytovány zdarma, zájemci se mohou obrátit telefonicky na číslo 608 458 277 nebo emailem: liberec@amelieos. cz.

Rakovina patří k největším strašákům moderní společnosti. Jen v Česku ročně onemocní kolem 80 tisíci lidí, z toho 27 tisíc nemoci podlehne. Podle Světové zdravotnické organizace budou onemocnění do budoucna přibývat.

Liberecký deník
http://www.liberecky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.