Výstava ukáže proměny handicapovaných žen

Pozoruhodná výstava nesoucí název Prostě krásná ukáže proměny desítek handicapovaných žen, které prošly rukama odbornice. Vernisáž výstavy se uskuteční už v pondělí 11. ledna v 17.30 hodin ve foyer 3D kina Alfa v Sokolově.

Sokolov – Vystavené velkoformátové umělecké fotografie vznikly ve spolupráci liberecké vizážistky, stylistky, kadeřnice, nehtové designérky a fotografky Radky Werner s mentálně postiženými klientkami domova Pramen v Mnichově u Mariánských Lázní. Iniciátorem akce je herec Jaroslav Dušek. Dvaatřicet dívek a žen ve věku 23 až 72 let si užilo proměny, péči, účesy, líčení i fotografování jako pravé modelky. Díky herci Ladislavu Hamplovi, který je při fotografování doprovázel, vznikly fotografie pro výstavu i kalendář na rok 2016.

Vernisáž uvede ředitelka domova Pramen Lenka Šumová. Hudbou ji obohatí houslista Vít Morávek, absolvent Konzervatoře Plzeň, kulinářské speciality budou ze sokolovského tréninkového zařízení pro mentálně postižené Oáza (Dolmen, o.p.s.). Uskuteční se i promítání krátkého dokumentárního filmu o vzniku výstavy a kalendáře Prostě krásná od tvůrců z libereckého studia Genus.

Od 19 hodin následuje v kině představení místního Filmového klubu Alfa, meditativní film thajského vizuálního umělce Apichatponga Weerasethakula Láska z Khon Kaen, který byl loni nominovaný na Zlatou palmu v Cannes. Pojednává o důležitosti péče o druhé i o potřebě připustit si, že péči potřebujeme a chceme přijímat všichni. Vstup na vernisáž a dokumentární film je volný, vstupné na následné představení filmového klubu je pro jeho členy 60 a pro ostatní 120 korun. Výstava bude přístupná až do konce ledna vždy hodinu před promítáním kina a vstup je volný.

Sokolovský deník
http://sokolovsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.