Rolničkové dny již mají patnáctý díl. Pomohou s novinkou příštího roku

Soběslavská Rolnička tento měsíc uspořádá již 15. ročník sbírky Rolničkové dny, které pomáhají lidem s postiženým. Výtěžek půjde na financování nové služby.

SOBĚSLAV Rolnička přes 20 let poskytuje služby dětem i dospělým s mentálním a kombinovaným postižením. Péče o těžce postiženého člena rodiny je velmi náročná, proto je v zájmu nejen Rolničky nabídnout pomocnou ruku, aby opatrující nabral nové síly. Rolnička teď přichází s plánem na odlehčovací pobytovou službu, kdy se po omezený čas o dospělého postiženého klienta postará. K dispozici má prostor na táborském Sídlišti nad Lužnicí, kde pro příští rok připravuje prostor se čtyřmi lůžky.

Na vybavení této služby bude použit letošní výtěžek ze sbírky. Dobrovolníky ve žlutých tričkách a se zapečetěnými kasičkami potkáte již v týdnu od 18. do 22. dubna.

Rolnička je součástí Diakonie ČCE, vznikla v roce 1994 jako denní centrum pro děti. Dnes služby poskytuje i dospělým, v roce 2013 otevřela pobočku v Táboře.

Kde budou – V těchto místech okresu koledníkům budete moci přispět do kasičky: 18. dubna – Bechyně, 19. a 20. dubna – Tábor, 19. dubna – Veselí n/L, 20. dubna – Sezimovo Ústí a Planá nad Lužnicí, 21. dubna – Soběslav a Chýnov

Táborský deník
http://taborsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.