Expedice nabídne cestovatelské zážitky handicapovaným lidem

Deset lidí s různou formou zdravotního postižení se společně se studenty Fakulty tělesné kultury Univerzity Palackého v Olomouci v červnu zúčastní týdenní expediční výpravy.

Olomouc – Její náplní budou především pěší a cykloturistické aktivity v turisticky i sportovně atraktivních oblastech Itálie, Rakouska a Slovinska.

Účastníci akce PřesBar chtějí především zprostředkovat zdravotně postiženým lidem řadu nevšedních sportovních a cestovatelských zážitků, například jízdu na handbiku či tandemovém kole. „Díky pobytu se zapojeným studentům navíc podaří získat nejen organizátorské a pedagogické zkušenosti pro zajišťování a realizaci akcí osob se zdravotním postižením, ale i pochopit skutečné potřeby těchto lidí,“ uvedl koordinátor výpravy Michal Ptáček z Univerzity Palackého.

Expedice začne v přírodním parku Tre Cime di Lavaredo v Itálii, kde se z nadmořské výšky přes 2300 metrů vydá podél řeky Drávy. Po zdolání italské části trasy cesta povede přes rakouský Lienz až na území Korutan. Následně bude pokračovat do slovinského Bovce. Zakončena bude v italském městě Terst.

Akci organizuje katedra aplikovaných pohybových aktivit olomoucké univerzity. Zúčastní se jí zhruba čtyřicet nadšenců. Ti teď shánějí na její uskutečnění materiál a finance v hodnotě přibližně 200 tisíc korun. Případným dárcům poskytnou především propagaci. Více o expedici a možnostech přispění najdete na webových stránkách expedicepresbar.upol.cz.

19.04.2016
Olomoucký deník
http://www.olomoucky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.