Charita má sociální automobil, pečovatelky doveze ke klientům

ilustrační foto: Flickr.com

Potřebám charitní sociální služby – aby se pečovatelky, osobní asistentky, zdravotní sestry či lékařky dostaly včas ke svým klientům – bude sloužit nový automobil, který získala v závěru června Oblastní charita Pelhřimov.

Pelhřimov – „Nový automobil je pro nás velký pomocník,“ zdůraznila u příležitosti převzetí daru pracovnice pelhřimovské charity Jaroslava Šmrhová. „K našim klientům to tak máme zase o kousek blíž,“ dodala.

Na pořízení vozu v provedení combi se složily pelhřimovské firmy, klíčky slavnostně převzala ředitelka Oblastní charity Pelhřimov Martina Kábelová.

Nový vůz získala pelhřimovská oblastní charita v rámci projektu Sociální automobil, který od roku 1997, tedy téměř dvacet let, realizuje poděbradská společnost Kompakt. „Společnost od roku 1997 předala již více než 490 vozů různým ústavům, sociálním zařízením či neziskovým organizacím v celé České republice,“ poukázala na aktivity ověřeného partnera Šmrhová. Projekt Sociální automobil je postavený na jednoduché, avšak velice závažné myšlence. Za spoluúčasti firem a společností se snaží o vytvoření, zdokonalení a obnovení vozového parku v ústavech a zařízeních, která svou činnost zaměřila na výchovu, vzdělání, rehabilitaci a integraci zdravotně, mentálně či jinak hendikepovaných lidí.

Pelhřimovský deník
http://www.pelhrimovsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.