Molo se zaplní pro Martina

Benefiční přehlídka pomůže zakoupit potřebný cvičební nástroj.

Prachatice – Už v sobotu večer se rozzáří přehlídkové molo v sále prachatického Národního domu. Modelky a modelové se po něm projdou s jedinou myšlenkou, pomoci pětatřicetiletému muži opět na nohy. V sále Národního domu se uskuteční přehlídka, jejíž výtěžek bude určen na nákup motomedu.

Začátek přehlídky je v sobotu ve 20 hodin.

Martin Interholz je vyučený kuchař žijící v Prachaticích. V roce 2000 podstoupil operaci srdce, která mu později zachránila život. Přesně 12 let a 1 den od oné operace přišla krutá rána.

Bez předchozího varování u něj došlo naráz k ruptuře (prasknutí) břišní i hrudní aorty.

Z toho důvodu mu začaly postupně selhávat všechny orgány v těle a jediné, co ho v tu chvíli drželo při životě, byly nemocniční přístroje a jeho operované srdce, které to nevzdalo. A ani Martin to nevzdal. Když se po nějaké době probudil z kómatu a zjistil, že je ochrnutý na pravou polovinu těla, rozhodl se, že udělá maximum pro to, aby pro začátek rozhýbal alespoň svou pravou ruku. A to se mu povedlo. V současné době je však kvůli ochrnutí od pasu dolů upoután na mechanický invalidní vozík.

Člověk by si řekl, že by si moc přál vozík elektrický, ale opak je pravdou. Martin si stanovil nelehký cíl. Chtěl by znovu chodit!

A jaké má vyhlídky? Více než příznivé. Lékaři mu dávají až 99 procentní šanci, že se silou pevné vůle a pravidelného tréninku opět postaví na nohy.

Naději na úspěch mu přináší vidina speciálního léčebného přístroje s názvem motomed.

„Bohužel, motomed není hrazen pojišťovnou. Proto jsme se rozhodly, že se pokusíme Martinův sen splnit a pomůžeme mu ke koupi motomedu uspořádáním benefiční módní přehlídky s názvem Pro Martina na molo,“ zvou organizátorky benefiční akce.

Prachatický deník
http://prachaticky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.