Vzaly kabelky útokem

Kabelkový veletrh Deníku má za sebou další úspěšný ročník. V Olomouci se benefiční akce konala počtvrté, premiéru měla v Přerově.

80 604 korun

První Kabelkový veletrh v roce 2013 vynesl 75 470 korun. Druhý rok to bylo 108 914 a třetí 93 458 korun. Na letošním čtvrtém ročníku se podařilo shromáždit částku 80 604 korun – 32 308 v Přerově a 48 296 v Olomouci. Děkujeme! Peníze pomohou potřebným. Zejména dětem a starším lidem. Postará se o to sdružení Dobré místo pro život.

Komu peníze pomohou

Mamince vážně nemocné čtyřleté Sáry z Olomouce přispějí na asistenční službu, stejně stará Eliška z Přerova dostane nové naslouchadlo. Výtěžek půjde i do olomouckého Klokánku a na postižené děti a seniory.

Nejdražší byla od galeristy

Rekordní kabelkou byl originální kousek olomouckého galeristy Jiřího Skácelíka. Černé psaníčko s dlouhým uchem získala v dražbě Bronislava Paučková, která provozuje v Olomouci galerie Bohéma a Rubikon. Za kabelku zaplatila 5363 korun.

Krása psaníček z třicátých let Mezi stovkami kabelek objevili cenné historické kousky přítomní muzejníci. Za skutečné skvosty označili psaníčka z dvacátých a třicátých let minulého století. Obdivovali i doktorské kabely z hověziny.

Nedokázala se žádné kabelky vzdát, tak nakupovala

Kabelky jsou pro Magdu Barboříkovou srdcovou záležitostí. „Ke každé mám osobní vztah, nedokázala jsem žádnou darovat, tak alespoň akci podpořím tím, že si nějaké koupím,“ prozradila muzejní aranžérka. Do oka jí padla prostorná černá kabelka, červená a drobná bílá kabelka s kovovými madly ve tvaru kruhů. „Ta je pro mou vnučku. Hrajeme si na princeznu, takže se jí bude hodit.“

Soutěž

Stalo se tradicí, že ženy nechávají v kabelkách popsané jejich příběhy, ze kterých vybíráme a odměníme ten nejlepší. Letos se může na pobyt v luxusním hotelu Augustiniánský dům v Luhačovicích těšit Oldřiška Horáková z Hranic.

13.10.2016
Olomoucký deník
http://www.olomoucky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.