Požární hlásiče dostanou letos další handicapovaní lidé

Již třetím rokem bude letos Olomouc pokračovat v realizaci projektu, v jehož rámci jsou instalovány požární hlásiče a detektory plynu do bytů zdravotně znevýhodněných občanů. Poté, co tato zařízení dostali zájemci z řad seniorů a zrakově postižených, se nyní projekt soustředí na osoby s těžkým zdravotním postižením. „Rádi bychom přispěli ke zlepšení životních podmínek z pohledu ochrany obyvatel pro tyto specifické skupiny občanů. Proto jsme letos navázali spolupráci se Spolkem Trend vozíčkářů Olomouc a naším odborem sociálních věcí, kteří tuto pomoc velmi vítají a budou se na organizaci projektu spolupodílet,“ uvedl náměstek olomouckého primátora Martin Major (ODS).
V loňském roce se do projektu zapojilo 23 zájemců, letos Spolek Trend vozíčkářů Olomouc podle předběžných průzkumů odhaduje zhruba stejný počet klientů. O poskytnutí hlásiče požáru a detektoru nebezpečných plynů mohou žádat osoby starší 18 let, které mají trvalý pobyt na území města a jsou držiteli platného průkazu ZTP/P nebo ZTP a zároveň k pohybu využívají kompenzační pomůcku, tedy vozík, chodítko, francouzské hole či berle.
Žádosti bude možné podávat od 15. února do 13. dubna. Spolek Trend vozíčkářů Olomouc přitom může uchazečům v případě jejich zájmu pomoci s vyplňováním žádostí. Samotná instalace hlásičů a detektorů by měla proběhnout ve druhé polovině roku.

Právo

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.