Dejte si charitativní svařák

V Jablonci nad Nisou se koná již jedenáctý ročník vánoční charitativní sbírky Primátorský svařák. Uskuteční se před radnicí ve čtvrtek 14. prosince od 15 hodin. Hrnečky se svařeným vínem či čajem se budou prodávat za symbolickou padesátikorunu.

Jablonec n. N. – Ovšem kdo chce, může přispět na dobrou věc vyšší částkou. Hrnečky budou opět originální s jabloneckým motivem, který navrhl akademický sochař Jiří Dostál. Již tradičně všichni, kteří si zakoupí hrneček na Primátorský svařák, přispívají do charitativní sbírky.

Tentokrát podpoří jabloneckou organizaci Svazu tělesně postižených. Získaný příspěvek chtějí členové svazu využít na nákup nového mechanického vozíku do půjčovny kompenzačních pomůcek a náhradních dílů pro stávající kompenzační pomůcky, které již v půjčovně mají. Také potřebují počítač, eventuálně notebook s tiskárnou pro evidenci provozu půjčovny.

„Děkuji všem, kteří si od nás přijdou hrneček koupit a načerpat vánoční atmosféru. Výtěžky z prodeje hrnků a počty litrů vypitého čaje nebo primátorského svařáku každoročně stoupají a jsem zvědavý, kolik se nám podaří vybrat letos,“ říká primátor Petr Beitl. Loni klub okno pacientů 45 544 korun. Prodalo se 831 hrnků a rozlilo 214 litrů vína a 10 litrů čaje.

Jablonecký deník
http://www.jablonecky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.