Dosloužilé mobily promění v týdenní pobyt

Charitativní sbírka nepotřebných mobilních telefonů s názvem Dobrý skutek za starý telefon?, kterou pořádalo Sdružení Mikroregionu Rožnovsko ve spolupráci s firmou Asekol a Zlínským krajem, vynesla šestnáct tisíc korun.

Rožnovsko, Zlínský kraj – Peníze získá společnost Auxilium, která pomáhá rodinám pečujícím o děti i dospělé s nejtěžším stupněm zdravotního postižení.

„Máme radost, že se Mikroregion Rožnovsko rozhodl podpořit zrovna nás,“ řekla ředitelka Auxilia Božena Mikulíková. Peníze využijí na týdenní táborový pobyt pro pětadvacet dětí s nejtěžším stupněm postižení.

Sbírková akce vysloužilých mobilů se konala v předvánočním čase na území působnosti Sdružení Mikroregion Rožnovsko, ale také ve městech Zlín, Vizovice a Valašské Klobouky.

Smyslem bylo nashromáždit co nejvíce vysloužilých mobilních telefonů. Za každý z nich věnovali organizátoři akce 22 korun na dobročinné účely.

Lidé z obcí mikroregionu Rožnovska nashromáždili 702 mobilů. „Z množství jsme byli příjemně překvapení. Nečekali jsme, že se zapojí tolik lidí, máme z toho velkou radost,“ uvedla za Sdružení mikroregionu Eva Vojkůvková. Připomněla, že na konci ledna se uskuteční slibovaná soutěž o odměny. „Lidé, kteří telefony nosili, na sebe mohli nechat kontakt. Na konci ledna několik z nich vylosujeme a výherce od nás obdrží drobné dárečky,“ slíbila Vojkůvková. Akce Dobrý skutek za starý telefon? má i osvětový charakter. Smyslem je připomenout, že i drobné zařízení si zaslouží recyklaci.

Lidé sesbírali 1403 telefonů
Mikroregion Rožnovsko: 702 telefonů – 16 000 korun pro Auxilium o.p.s.
Valašské Klobouky: 222 telefonů – 5000 korun pro Dětský domov Valašské Klobouky
Vizovice: 120 ks telefonů – 3000 korun pro Dětský domov Vizovice
Zlín: 359 telefonů – 8000 korun pro Dětský domov Zlín-Lazy

Kroměřížský deník
http://kromerizsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.