Studentky v Bavorsku pečovaly o mentálně postižené

„Naučily jsme se mnoho nového, moc pěkně se o nás starali a kolektiv byl velmi milý,“ tak zhodnotila svoji praxi v Domově pro mentálně postižené Dr. Loew ve Vohenstraussu studentka plánské Střední živnostenské školy Kateřina Eidelpesová.

Plánské učiliště už třetím rokem vysílá na praxi do bavorského domova studentky oboru ošetřovatelství, aby se zde naučily potřebné dovednosti, které s sebou přináší celodenní péče o mentálně postižené. „Praxi považujeme pro naše žákyně za velmi přínosnou. Je alternativou k jejich praxi v zařízení následné péče Sv. Anny v Plané a jiných místních domovech, kam na praxi chodí po celý rok v rámci vzdělávání. Děvčata se tak mohou po vyučení rozhodnout, jaká bude jejich další specializace a čemu se chtějí dále věnovat,“ popsala Andrea Hušková, učitelka ošetřovatelských oborů ze SŽŠ Plané a doplnila, že spolupráce mezi Střední živnostenskou školou v Plané a Domovem pro mentálně postižené ve Vohenstraussu se již stala oboustranně stabilní záležitostí. „Nejlepším žákům se zájmem o ošetřovatelství nabízí Domov Dr. Loew každým rokem jednu až dvě pracovní pozice,“ doplnila.
Možnost získat praxi v zahraničí si pochvalují i další studentky, „Praxe byla i letos báječná. Domov se o nás dobře staral a naučily jsme se mnoho nových věcí a dovedností. Celodenní stravování a ubytování jsme měly zajištěné na celý týden a kolektiv zaměstnanců k nám byl milý a vstřícný“, zhodnotila děvčata.

JAROSLAVA HOHLOVÁ
Tachovský deník
http://tachovsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.