Opět nastal čas dobrých skutků

Ti, kteří nestihli ještě letos svou roční dávku dobrých skutků, mají stále šanci. Rodinné a komunitní centrum Domeček Mariánské Lázně všem takovým dává šanci to napravit a zahrát si tak trochu na Ježíška. Centrum totiž už potřetí organizuje dobročinnou akci s názvem Dobrostánek aneb kreativní rukou k úsměvu.

Mariánské Lázně – Výtěžek poputuje tentokrát osmileté Adélce z Lázní Kynžvartu.

„Zapojit se může úplně každý, kdo plete, háčkuje, šije nebo tvoří dekorace,“ informovala Lucia Skala z Rodinného a komunitního centra. Do Dobrostánku mohou dárci přispět vlastně čímkoli.

Fantazii se meze nekladou, a tak může vzniknout krásná kombinace šperků, mýdel, hraček nebo dekorací a dalších originálních vánočních dárků. Sbírka končí 3. prosince.

„Už nyní máte mnoho nádherných výrobků, které jsou zárukou, že se podaří pro Adélku zajistit peníze na spoustu věcí, které potřebuje,“ řekla. Ti, kteří se na tvoření teprve chystají, mohou své výrobky přinést přímo do mariánskolázeňského Domečku.

Smutnit nemusí ani ti, kteří chtějí tvořit, ale nevědí čím přispět. Pomoci jim totiž může dílna, která se uskuteční v úterý 13. listopadu. „Půjde o výrobu mýdel pro Dobrostánek,“ sdělila manažerka Dobrovolného svazku Mariánskolázeňsko Jana Čížková. Stačí ve 14 hodin přijít na Mejdlíčkování do Moštárny v Klimentově a zapojit se do dobročinné akce.

Dobré skutky ale nedělají jen dárci dekorací a ostatních výrobků, ale i ti, kteří tvořit neumí. Mohou totiž přispět tím, že si krásné dekorace koupí v Dobrostánku. „Ten bude pro všechny, kdo se chtějí do dobré věci zapojit, otevřen druhý prosincový víkend na Mariánskolázeňském vánočním trhu,“ řekla Lucia Skala.

Výtěžek z dobročinné akce bude tentokrát věnovaný Adélce z Lázní Kynžvartu. Osmiletá holčička, která letos začala chodit do školy, kromě oboustranné hluchoty trpí středně těžkým mentálním postižením, dětskou mozkovou obrnou, levostrannou hemiparézou, autismem a epilepsií.

Adélka bohužel znakování vytrvale odmítá. Ale její rodina se nevzdává. Existují i jiné možnosti, například speciální aplikace, které neslyšícím dětem s mentálním postižením pomáhají komunikovat s okolím. Speciální tablet si ale rodina nemůže dovolit.

Chebský deník
http://chebsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.