Sedmnáctá benefice o snech a přáních

„Každý člověk rád sní a má svá přání, a tak jsme i my chtěli ukázat, že naši klienti mají tuto odvahu. Sesbírali jsme jejich sny a přání a v sobotním pořadu některé z nich ožijí,“ uvádí nás do děje sobotní benefiční akce ředitelka sdružení Apropo Jitka Králová.

Jičín – Sedmnáctá benefice neziskové organizace, která pečuje o hendikepované a jejich rodiny, se opět odehraje v Masarykově divadle, kde budou diváci svědky malých zázraků.

Program začíná v 16 hodin a ještě před oficiálním zahájením jsou zváni rodiče s dětmi na patnáctou hodinu, kdy se budou všichni zájemci učit skládat origami. Půjde o jeřába. Podle japonské tradice je jeřáb symbolem splněních přání. „Do křidýlek pak může každý vložit svá přání a na závěr je pustíme do světa,“ pokračuje Jitka Králová. Jakým způsobem, to bude pro všechny překvapení.

Benefiční akci moderuje Marek Sýkora a příchozí zhlédnou filmy, animace i tanec. Sny posbírali v Apropu od každého klienta a k jejich splnění je určen výtěžek ze sobotní akce. Navíc každý návštěvník si může vybrat sen, který ho osloví, a jemu symbolicky věnovat částku na realizaci.

„Plnění snů chceme zdokumentovat a lidem, kteří je podpořili, pak záznam poslat. Splnění snů pro sedmdesát klientů bude trvat minimálně dva roky,“ odhaduje Králová s tím, že každý takovýto zážitek přinese klientům radost, zvýší jejich sebevědomí, obohatí je. „Většina snů se týká povolání, někdo se chce setkat s fotbalisty nebo Markem Ebenem. Těšíme se na benefici, pak budeme pracovat na snech,“ slibuje Jitka Králová.

Jičínský deník
http://jicinsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.