Vrchol sezony přinesl rekord

Členové 1. Centra zdravotně postižených Jihočeského kraje přivezli domů z Neratovic medaile.

Neratovice – Výprava třinácti veslařů s hendikepem vyrazila do sportovní haly v Neratovicích, kde se konal šestnáctý mezinárodní domácí šampionát v jízdách na veslařském trenažéru na dva kilometry.

„Toto mistrovství je po pohárových soutěžích vrcholem zimní trenažérové sezony,“ vysvětluje ředitel a zároveň šéftrenér 1. Centra zdravotně postižených Jihočeského kraje Jiří Smékal.

Kromě vylepšených osobních nejlepších výkonů byly k vidění i dva české rekordy.

„O první z nich se postaral zdravotně hendikepovaný veslař Milan Lískovec,“ jmenuje Smékal svého svěřence. Závodník z 1. Centra zdravotně postižených vylepšil svůj vlastní český rekord z nedávného ME v Kodani o téměř pět vteřin. V Neratovicích se jeho čas zastavil na metě 7:18,4.

Jeho oddílový kolega Martin Tomka posunul hranici českých možností v další kategorii tělesně hendikepovaných sportovců o 1,6 vteřiny na současných 7:43,2.

Trenér Jiří Smékal k výkonům doplnil: „Mám radost za všechny zúčastněné sportovce, opravdu se velmi poctivě připravují a mají velice silnou motivaci překonávat své osobní rekordy. Milan s Martinem jsou opravdoví dříči, tam se dalo čekat, že i v závodní atmosféře předvedou své parádní jízdy,“ uvedl Jiří Smékal.

Z dalších titulů se radují Zdeněk Pletzer v kat. s intelektuálním postižením časem 08:17,8 a Jan Herman v kat. A – vozíčkáři časem 10:48,0. Pocit na stupních vítězů si užila i žákyně Alena Nováková v kat. intelektuálně handicapovaných časem 10:36,4. „Její tatínek nám říkal, že ho moc těší, že Alena neběhá po sídlišti, ale věnuje se sportu, z toho máme radost,“ dodal Smékal.

KAMIL JÁŠA
Českobudějovický deník
http://ceskobudejovicky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.