V Meziříčí bude jezdit další sociální automobil

Novou Dacii Docker, kterou získaly zdarma v rámci projektu Sociální automobil, využijí Sociální služby města Velké Meziříčí coby poskytovatel sociálních služeb v rámci terénní pečovatelské služby a při dalších aktivitách.

ilustrační foto

Velké Meziříčí – Projekt, který jim auto zajistil, zaštiťuje poděbradská reklamní agentura Kompakt, přičemž za dvacet let jeho fungování už předala v České republice na stovky vozidel. Velkomeziříčské sociální služby získaly v celkovém pořadí již 787. automobil.

„Ve většině sociálních zařízení pečujících o handicapované, seniory či osoby nacházející se v nouzi je vozový park ve velmi špatném technickém stavu. Tato zařízení pak mohou získat nové auto jen prostřednictvím charity či sponzorství, což ale nepřichází každý den, proto jsme se rozhodli vzít situaci do svých rukou a nějak pomoci těm, kteří to skutečně potřebují a neměli v životě stejnou startovní čáru jako my,“ uvedl jednatel společnosti Kompakt Miroslav Káninský.

Na financování vozidla se podílelo asi osmatřicet subjektů napříč obory, a to od velkých firem až po jednotlivce z místních obyvatel i přilehlého okolí.

——–

O projektu Sociální automobil

Za spoluúčasti firem a společností se poděbradská reklamní agentura Kompakt snaží o vytvoření, zdokonalení a obnovení vozového parku v ústavech a zařízeních, která svou činnost zaměřila na výchovu, vzdělání, rehabilitaci a integraci zdravotně, mentálně či jinak hendikepovaných lidí. Projekt stojí na systému tzv. „reklamy na kolech“ a spočívá v tom, že jednou v roce přejde obchodní zástupce na tento projekt a po dobu tří měsíců získává firmy, které jsou ochotné přispět na dobrou věc a chtějí se podílet na přípravě automobilu, jenž poputuje do některého ze sociálních zařízení. Daná organizace tak získá nejen dobrý pocit za svou dobročinnost, ale i reklamu na vozidle, které je na silnicích všem na očích.

Od roku 1997, kdy byla zahájena realizace tohoto projektu, se za pomoci firem a společností po celém území ČR podařilo předat již přes 780 sociálních automobilů. Vzhledem k zahraničním zkušenostem byl doposud tento projekt postaven na vozech Renault Master, Renault Kangoo a Dacia Dokker.

Lenka Mašová
Žďárský deník
https://zdarsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.