I přes nepříznivé počasí se v Hamzově léčebně konaly Kilometry pro spinálku

Dne 7. 9. 2019 se v Hamzově léčebně konala, byť za nepříznivého počasí, akce k Mezinárodnímu dni poranění míchy – Kilometry pro spinálku.

„Účastníci měli možnost si vyzkoušet jízdu na handbike trenažéru nebo na invalidním vozíku, případně na auto trenažéru pro ruční řízení. Škoda Auto přivezla nejen trenažer na ruční řízení, ale také nové modely aut.

V arboretu Hamzovy léčebny byly připraveny sportovní soutěže, skákací hrad pro nejmenší nebo fotokoutek. Po celou dobu akce si mohli účastníci vyzkoušet sportovní pomůcky pro handicapované (tricykly, koloběžky, které zapůjčila a představila TJ Léčebna Košumberk.

Ukázku i vyzkoušení zdravotnických pomůcek nabídla také firma Patron (HELP CENTRUM), zástupce předal primáři MUDr. Pavlu Remešovi dar pro pacienty spinální jednotky – mechanický invalidní vozík.

„Kvalitní mechanický vozík je základní kompenzační pomůckou pro osoby s poraněním míchy. Na spinální jednotce jsou tyto vozíky v celodenním využití našimi pacienty a dochází k jejich rychlému opotřebení, proto každý takovýto dar nám pomůže zlepšit a zkvalitnit poskytovanou péči našim pacientům.“ uvedl primář Pavel Remeš.

Všichni, kteří se zapojili do soutěžení, obdrželi pamětní medaile a drobné dárky. Občerstvení zajišťovala firma TORO VM a.s. Celá akce se konala za podpory sponzorů, Tělovýchovné jednoty a zaměstnanců Hamzovy odborné léčebny.

Bc. Ludmila Vopařilová

Chrudimský deník
https://chrudimsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.