Meziříčští dřeli i o víkendech. Zaslouženě vyhráli

To je výsledek! Žáci pořádajícího Valašského Meziříčí byli na dopravní soutěži, v níž po dva dny zápolili mladí sluchově postižení cyklisté ze třinácti českých a slovenských škol, jasně nejlepší.

Valašské Meziřící – Soutěžilo se ve dvou věkových kategoriích. V celkovém hodnocení týmů po pátečních závěrečných testech a zdravovědě obě vyhráli.

K tomu Julie Chybíková přidala individuální prvenství mezi staršími žáky.

NEZKLAMAT TÝM

Úspěch je to vydřený, a proto zasloužený. „Od začátku školního roku děti trénovaly dopravní testy denně. Jízdu a zdravovědu až třikrát týdně. Do školy chodily o víkendech, připravovaly se také doma s rodiči. Věnovaly se tomu naplno, nechtěly pokazit výsledek celému týmu,“ chválí své svěřence vychovatel Vladimír Kurtin.

Domácí Gabrielu Hruškovou potrápila jízda zručnosti, naopak první pomoc zvládla na výbornou. „Všechno, co jsem se naučila, se mi bude hodit, až si jednou budu dělat řidičák,“ přemítá patnáctiletá dívka. O dva roky mladší Bedřich Caletka z téže školy si dopravní soutěž osahal poprvé. „Úkoly byly těžké, ale za rok do toho půjdu klidně znovu,“ tvrdí odhodlaně.

Valašský deník
https://valassky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.