Šmédek dokráčel pod vrchol

Otrokovice – Na obhajobu titulu ve čtyřhře sice nedosáhl, i tak ze své poslední Pardubické juniorky otrokovický tenista odjížděl spokojen. „Zisk medaile druhý rok po sobě je pro mě velký úspěch,“ konstatuje 18letý talent Jaroslav Šmédek

Padl až ve finále. „Zde se projevila větší touha uspět u soupeřů. Ne nadarmo se říká, že obhajoba je těžší,“ poznamenal osobní trenér neslyšícího tenisty Filip Svozílek.

Šmédek i přes svůj hendikep sahal po výborném výsledku i v soutěži jednotlivců, zde ale nakonec padl po boji v osmifinále s Petrem. „Jsem spokojen, ale na druhou stranu vím, že mám na víc. Stále mám na čem pracovat,“ uvědomuje si klubový hráč Prostějova. „Nechci spekulovat, jaký výsledek by pro mě byl reálný. Rozhodně mám na to hrát vyrovnaná utkání s nejlepšími hráči mé kategorie,“ věří si Šmédek.

Tento týden jej čeká dorostenecký turnaj v Kroměříži, který chce ovládnout. „Nejvíce musím pracovat na psychické stránce své osobnosti. Začal jsem spolupracovat s mentálním koučem, který mi hodně pomáhá a dává mnoho cenných rad. Druhou důležitou složkou je silová příprava. Pomalu přecházím do mužské kategorie a v síle mám co dohánět,“ dodal Šmédek.

Kroměřížský deník

http://kromerizsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.