Ďáblové a tanečnice pochodovali vsí u Mostu. Pomáhali nemocné dívce z Děčínska

Nezvyklý benefiční průvod prošel večer v sobotu 29. ledna vesnicí Korozluky u Mostu. Skupina Krampus – Ďáblové ze severu při něm vyzývala diváky k podpoře veřejné sbírky na pořízení speciálně upraveného auta pro přepravu vážně nemocné 15leté Verunky Skyvové z obce Království u Šluknova na Děčínsku.

S pouličními umělci, kteří nesli kasičky pro příspěvky, pochodovala mládež z mosteckého Tanečního studia Kamily Hlaváčikové, přidali se místní obyvatelé se starostou a návštěvníci. V čele jeli dobrovolní hasiči z Obrnic.

Procházka dlouhá necelý kilometr začala na návsi v Sedleci a skončila pod obecním úřadem na hřišti, kde u ohně a pódia pokračovala venkovní zábava se společným focením a kulturním programem. Výtěžek akce půjde v plné výši na podporu Verunky. Umělci lidi bavili bez nároku na honorář.

Verunka je dívka s nejvyšším stupněm zdravotního postižení a potřebuje nepřetržitou péči. S maminkou samoživitelkou přišly o auto, které jim naboural jeden řidič a je neopravitelné. Na nové je třeba vybrat 400 tisíc korun. Auto je nezbytné například pro cesty k lékaři.

Martin Vokurka

Děčínský deník

https://decinsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.