Kavárna S Duší v Žatci znovu otevřela. Hosty obsluhují mentálně postižení

Kavárna S Duší otevřela v novém a větším po několikaměsíční pauze. Po tříletém působení na náměstí Svobody se v Žatci přestěhovala v rámci centra do Jiráskovy ulice. Provozuje ji Kamarád-Lorm, organizace starající se o lidi s mentálním a kombinovaným postižením. Klienti Lormu v kavárně nadšeně obsluhují.

„Jsem ráda, že znovu otevíráme, už jsem se do práce moc těšila,“ přiznala Monča, jedna z obsluhujících klientek Kamaráda-LORM při slavnostním znovuotevření kavárny.

Návštěvníci do kavárny tři roky chodili na náměstí Svobody, loni na podzim se ale provozovna dočasně uzavřela a začaly přípravy na přestěhování do prostor, které nabídlo město ve svém domě. Jsou větší než původní. Kavárna je nyní v Jiráskově ulici, tedy boční ulici, která vede z náměstí Svobody kolem hotelu U Hada.

Novinkou je také terasa. I na té budou stejně jako v minulosti nadšeně obsluhovat klienti zařízení Kamarád-Lorm. Návštěvníci se mohou těšit na zákusky, kávu, nápoje, ale také polévky. K prodeji budou také výrobky klientů.

Kavárna slouží jako sociálně terapeutická provozovna, jejím cílem je propojování a setkávání lidí s postižením s běžným životem a zapojování klientů do něj.

Hynek Dlouhý

Žatecký deník

https://zatecky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.