Noční běh pro Světlušku v Brně: běžci odstartují na Špilberku

Již třetí letošní Noční běh pro Světlušku hostí jihomoravská metropole Brno. Ve čtvrtek 4. dubna opět v devět hodin večer zájemci na Špilberku. Motto letošní kampaně “A jak to vidíš ty?” má upozornit na problematiku zrakového postižení a zároveň vybídnout k účasti v běhu. Součástí akce je také doprovodný program zaměřený na prevenci.

Tentokrát si zájemci mohou vybrat hned ze šesti úseků, dvou o délce 3 km a čtyřech po 6 km. Startovné ve výši 500 korun obsahuje sportovní vak v kombinaci buď s čelenkou, nebo čelovkou. Polovina z této částky jde na přímou pomoc těžce zrakově postiženým. Registrační pokladny jsou otevřené od 19.00.

Partnerem Nočních běhů pro Světlušku pro prevenci je zdravotní pojišťovna OZP, která do Brna přiveze tzv. OKO Bus, pojízdné informační centrum, ve kterém běžcům a návštěvníkům této prospěšné akce prověří specialisté stav zraku. Před anebo po závodu si pak budou moct zájemci v prezentačním stanu OZP také nechat namasírovat šíji od zrakově postižených masérů a získat další zajímavé informace o zdraví nejen zraku. Součástí aktivit je také soutěž o tři volná startovná do závodu.

Jiří Bažant

Brněnský deník

https://brnensky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.