Chtěla miliony za ohnutý prst. Soud řekl: Nic

Nedostane několikamilionové odškodné za vychýlený malíček. Neuspěla v civilním sporu s Nemocnicí Třebíč. Nedostane ani invalidní důchod. Žena u soudu prohlásila, že má v plánu se odvolat, protože ji zdeformovaná ruka vyřazuje ze života.

Okresní soud v Třebíči včera zamítl žalobu sedmačtyřicetileté pacientky Adély Boučkové z Okříšek, která žádala původně 3,5 milionu korun a v průběhu řízení slevila na 2,5 milionu. Žena má extrémně vychýlený malíček a oteklé předloktí pravé ruky, což ji podle jejích slov vyřazuje ze života. Nesežene práci, nemá nárok na invalidní důchod. V civilním sporu se jí však nepodařilo prokázat, že ji v roce 2008 třebíčští lékaři léčili špatně. Boučková už prohlásila, že se proti verdiktu odvolá.

Soudce Jan Hurdík při svém rozhodování v případu Adély Boučkové vycházel ze dvou znaleckých posudků, které zanedbání lékařů z Třebíče nezjistily. První posudek dodala nemocnice, druhý revizní posudek si zadal soudce sám. K dispozici měl ještě vyjádření specialisty, které si obstarala sama Boučková a jež naopak hovoří v její prospěch.

„Argumenty v této listině od paní Boučkové určité věci naznačují, ovšem vyvracejí je další dva posudky, které jsem měl k dispozici. Rozhodoval jsem se pouze na základě faktů,“ konstatoval Hurdík.

Sama Adéla Boučková konsternovaně v soudní síni po vynesení rozsudku prohlásila, že je soudce Hurdík zlý člověk, který nemluví pravdu. Že rozhodoval předčasně, přestože není dořešeno její trestní oznámení na lékaře třebíčské nemocnice. Nemocnice se vzdala práva na náhradu nákladů řízení, které se pohybují ve stovkách tisíc korun, jež by jinak musela zaplatit paní Boučková.

Hana Jakubcová
Mladá fronta DNES

2 komentáře

  1. Sami se nestačíme divit. REDAKTORKA S NÁMI NEHOVOŘILA a u soudu nic s toho co píše nezaznělo!
    PS: ANI TO ŽE JSME USTOUPILI Z POŽADOVANÉHO ODŠKODNĚNÍ není pravdou! S přáním pěkného dne manželé Boučkovi Okříšky.

  2. 1.)Nemocnice Třebíč žádný znalecký posudek nepředložila.-
    O I.) znalecký posudek požádal a otázky položil soudnímu znalci, (ještě před podáním
    žaloby v červenci r.2010), v té době právník paní Boučkové- soudní znalec si
    poškozenou pozval k lékařskému vyšetření – znalecký posudek uvádí, že léčbu
    zanedbala nemocnice !
    II.) znalecký posudek byl od soudního znalce, který v nemocnici Třebíč v dřívější
    době pracoval – o který POŽÁDAL SOUDCE Hurdík.
    O III.) znalecký posudek „požádala Policie ČR“ Zmiňovaný soudní znalec MUDr.Pacovský
    NEBYL v osobním kontaktu s poškozenou pacientkou, tak jak se může vyjadřovat
    o tom zda se o sebe postará, či ne.

    2.) UŽ v příjmové lékařské zprávě dne 8.8.2008 je uvedeno, že se jedná o T R Ž N O U ránu, což jistě ( i jako laici) uznáte, že je velký předpoklad, že se někde něco utrhlo !!!
    A lékaře to mělo rázně N A K O P N O U T !!!

    3.) Jak dále uvedla její obvodní lékařka- v první zprávě CITUJEME:„JIŽ PO ÚRAZE postavení prstu bylo v nepřirozené poloze s otokem kloubu a nártu ruky,
    sutura (šití) bylo provedeno BEZ fixace atd…..“

    4.) Z nemocnice si odnesla vychýlený malíček. Soudním znalcem potvrzeno „na základě lék. vyšetření: Otok od z á p ě s t í níže, včetně všech prstů pravé ruky. Poškozené vazy , strhanou šlachu V. prstu. Potrhané kloubní pouzdro základního kloubu MCP V. prstu, čímž se dle vyjádření soudního znalce X poškozuje i další IV. MCP kloub)….PS: Pokračování Vám odesíláme následně ve druhém dnešním příspěvku. Děkujeme. Za poškozenou rodinu manželé Boučkovi Okříšky.
    5.) K vyjádření advokáta nemocnice Třebíč, že se měla poškozená VÍCE snažit:
    Víc než čtyři měsíce po nehodě byla NÁMĚSTKEM Nemocnice Třebíč vystavená žádanka na externí pracoviště…. Poškozená volila variantu, se žádankou ze dne 23.12.2008 se obrátila 14.ledna 2009 na specializované pracoviště chirurgie RUKY za panem docentem X do Pardubic. Tam už jí nepomohli a neuspěli následně ani u specialisty na chirurgie RUKY , člena výboru úrazové chirurgie pana docenta X v Olomouci, který písemně potvrdil, že je stav poškozené pravé „dominantní“ ruky trvale invalidizující atd… A nakonec jim bylo i v lékařské zprávě opět od lékaře se specializací na chirurgie RUKY z prestižní plastické kliniky v Brně PÍSEMĚ potvrzeno, že stav poškozené ruky je už trvalý s velkým rizikem operací (vkládáme: OPRAVY toho co jinde zanedbali) a i s PÍSEMNÝM vyjádřením, že výsledek po operaci nezaručuje !!!

    6.) Poškozená u soudu předložila i PÍSEMNÉ vyjádření lékaře se specializací na chirurgii RUKY, který uvádí, že PŘI ŠPATNÉ LÉČBĚ poškozených vazů vzniká chronická NESTABILITA, která vede k rozvoji následných degenerativních změn tj. artróze.
    7.) U soudu předložila i korespondenci vedenou s dalším lékařem se specializací na chirurgii RUKY, který písemně uvádí, že postupný odklon od osy je zcela normální při NESTABILITĚ ….. Může se ještě zvětšovat ! Čímž JE příčinná souvislost stavu poškozené ruky daná !! – Pan soudce Hurdík měl k dispozici veškeré informace, které tady velmi stroze uvádíme ! – Je soudce HURDÍK velmi zlý člověk, či není ? Děkujeme za Váš Čas – poškozená rodina Boučkových Okříšky

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.