MPSV se musí vrátit k původnímu systému na výplatu dávek

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže rozhodl, že nynější systém nebyl vybrán v řádném tendru, proto současní provozovatelé systému musí odejít a dojde k návratu OKsystemu, který se o výplatu dávek staral už od roku 1993. Ministerstvo vnitra navíc bude muset za porušení zákona o veřejných zakázkách zaplatit pokutu půl milionu korun.

Ve chvíli, kdy bude rozhodnutí UOHZ pravomocné, bude muset MPSV přejít k původnímu systému na výplatu dávek. O takové alternativě už se diskutuje dlouhé měsíce, nyní se však zdá, že už se takový krok stane realitou.

„Jsme schopni výplatu dávek převzít tak, aby jejich příjemci nic nepoznali, a to v horizontu dvou tří měsíců. Jde jen o otázku migrace dat,“ řekl MfD ředitel firmy OKsystem Martin Procházka.

Dodavatele nynějšího systému nevybralo vedení okolo ministra Drábka v tendru. Připojilo se jen k rámcové smlouvě ministerstva vnitra se společností Fujitsu Technology Solutions. Za porušení zákona o veřejných za kázkách musí proto pokutu zaplatit právě vnitro.

Stávající systémy mají úřady práce již rok a půl, dodnes však řádně nefungují. ÚOHS je zakázal používat už dříve, případ se ale ještě vrátil k projednání.

Jiří marek
invArena

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.