Američanka v den Halloweenu bojuje proti obezitě

Američanka Cheryl ze Severní Dakoty se rozhodla dnešní svátek Halloween, který připadá na poslední říjnový den, pojmout jako boj proti obezitě dětí. Obézním koledníkům dá varovný dopis pro jejich rodiče…

 

Koledníkům ve strašidelných kostýmech, kteří budou mít podle ní nadváhu, chce darovat kromě sladkostí i dopis pro jejich rodiče, aby se nad svými dětmi zamysleli, informovala agentura Reuters.

„Nebudu dětem upírat sladkosti,“ svěřila se Cheryl místní rozhlasové stanici ve městě Fargo v Severní Dakotě. „Jen doufám, že si jejich rodiče přečtou ten dopis a zamyslí se nad ním, když budou sledovat své děti, jak potřebují stále větší a větší velikosti oblečení,“ dodala Američanka.

Podle amerického Centra pro kontrolu a prevenci nemoci (CDC) bylo ve Spojených státech v roce 2010 obézních 17 procent dětí a mladistvých ve věku dva roky až 19 let.

Vystoupení Cheryl v rozhlase vyvolalo množství bouřlivých reakcí, uvedl moderátor rádia Corey Schaffer. Někteří se podivovali nad tím, proč tedy dětem nedá nějaké zdravější sladkosti či proč jim vůbec bude otvírat. Američanka prý rodičům dětí s nadváhou mimo jiné napíše:

„Vaše dítě je podle mého názoru mírně obézní a nemělo by jíst během Halloweenu tolik cukru a sladkostí jako ostatní děti. Doufám, že se zachováte jako rodiče, omezíte sladkosti a nenecháte své děti pokračovat v těchto nezdravých stravovacích návycích.“

Halloween je anglosaský lidový svátek, během něhož se děti oblékají do strašidelných kostýmů a chodí od domu k domu s tradičním pořekadlem Trick or treat (Koledu, nebo vám něco provedu), aby dostaly sladkosti. Svátek se slaví především v anglicky mluvících zemích, ale s globalizací živenou vším od internetu přes televizi až po reklamní kampaně nadnárodních řetězců se v současnosti rozšířil téměř po celém světě.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.