Obézního Francouze nevzali do letadla ani vlaku, nemůže domů

ilustrační foto: Malingering Flickr.com

Strastiplnou cestu prožívá obézní Francouz vracející se z léčení v USA. Poté, co jej odmítly britské aerolinky přepravit přes Atlantik, mu nyní jízdenku z Británie do Francie odmítla prodat železniční společnost Eurostar.

 

Nemocný muž vážící 230 kilogramů tak čeká, zda jej přes kanál La Manche vezme loď, uvedla dnes stanice BBC.

Dvaadvacetiletý Kevin Chenais absolvoval na klinice ve Spojených státech léčbu hormonální poruchy, kvůli které od dětství trpí obezitou. Když se však chtěl po roce a půl spolu se svou rodinou vrátit zpět domů, odmítla mu společnost British Airways – která jej do USA dopravila – prodat letenku. Tloušťka prý vadila z bezpečnostních důvodů.

Pustit na palubu jej poté odmítla i zaoceánská loď Queen Mary, v jejím případě šlo o nepřípustné zdravotní riziko. Do Británie se rozměrný muž dostal po několikatýdenním čekání až s leteckou společností Virgin Atlantic. Ani tato cesta nebyla jednoduchá a obézní muž, který je při pohybu odkázán na speciální vozík, prý většinu protrpěl. „Na letišti ke mně byli velmi tvrdí. Musel jsem jít dlouhou cestu pěšky,“ řekl Chenais.

V Británii pak přišly další trable. Kvůli jeho tloušťce jej společnost Eurostar odmítla pustit do vlaku s odůvodněním, že by v případě nehody mohlo být obtížné evakuovat jej z podmořského tunelu.

Kevinův otec nyní zkouší další možnosti. Podle BBC transport předběžně přislíbila jedna z námořních společností.

 ilustrační foto: Malingering Flickr.com

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.