Marksová-Tominová učí v „Jedličkárně“ sociální politiku

Kandidátka na post ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová-Tominová na částečný úvazek učí v Jedličkově ústavu. Žáci ale asi o svoji učitelku přijdou.

Budoucí ministryně se dlouhodobě věnuje sociální oblasti. V ČSSD působí jako mluvčí pro lidská práva a rodinu, působila ve vedoucích pozicích MPSV a dalších odborných komisích týkajících se sociální politiky státu.

Málokdo ale ví, že také patří mezi studenty oblíbenou profesorku v pražském Jedličkově ústavu, kde učí převážně tělesně postižené středoškoláky.

„Paní Marksová-Tominová v pražském Jedličkově ústavu a školách opravdu učí. Působí na naší čtyřleté maturitní sociálně správní škole. Má zkrácený úvazek blížící se polovičnímu. Vyučuje odborné předměty sociální politika a sociální zabezpečení,“ říká mluvčí Jedličkova ústavu Radek Musílek.

Podle něj studenti oceňují především její odbornost a vstřícnou povahu. Je ale velice pravděpodobné, že teď o svou profesorku přijdou. Radek Musílek si totiž myslí, že se svého postu profesorky bude muset vzdát, aby mohla vykonávat post ministryně. Sám ale říká, že její osobní vyjádření ještě nemá.

Marksová-Tominová tak má všechny odborné předpoklady pro to, aby svůj budoucí resort zvládla. Podle odborníků to sice nebude mít vůbec snadné, například Václav Krása, předseda Národní rady osob se zdravotním postižením, si myslí, že to pro ni možná bude až příliš velké sousto, ale doufejme, že se jí podaří stabilizovat celý systém, což je také její prioritou.

A jak se vůbec v Jedličkově ústavu na její jmenování dívají? „Její plánované jmenování do funkce je v Jedličkově ústavu a školách vnímáno pozitivně, mezi učiteli i žáky, kteří jen litují, že nejspíš přijdou o svoji oblíbenou vyučující,“ uvádí Musílek.

Jiří Marek
invArena

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.